ZIJ-instroom opleiding

Zij-instroom opleiding 'on the spot'.

Situatie

Het lerarentekort neemt verder toe. Om de tekorten te bestrijden probeert het onderwijs kandidaten uit andere sectoren te interesseren voor het mooie vak van leraar. Er zijn twee routes voor de opleiding tot leraar, de zware formele route via de lerarenopleiding en de informele soepele arbeidsmarktroute met behulp van een leer/werk traject in eigen praktijk. Voordelen van de arbeidsmarktroute is de maatgesnedenheid, leren en werken zijn niet gescheiden en eigen tempo. Kortom een persoonlijk ontwikkeltraject soepel afgestemd op jouw leervraag en privesituatie. Je kunt op elk moment beginnen. Dat scheelt veel studietijd en kosten!


Opstart: 

We starten met het geschiktheidsonderzoek. Ben je in de basis voldoende competent, dan stellen we een persoonlijk opleidingsplan op. Via persoonlijk en ervarend leren waar theorie en praktijk samen optrekken wordt de wettelijk vereiste docentcompetenties direct aangeleerd. De individuele coaching wordt afgewisseld met groepsleren. Alles vindt plaats op jouw locatie. 

Resultaat

Als je alle benodigde competenties hebt verworven wordt het opleidingstraject afgesloten met een erkend EVC-assessment bij een erkende EVC aanbieder. Het EVC-certificaat kan worden omgezet in een vakbekwaamheidsdiploma.

Meer informatie? Neem contact op: 0341251884 /  0621547541 / info@meqchange.nl